С повишаването на таксите клиентите на банките все по-често търсят варианти,

...
С повишаването на таксите клиентите на банките все по-често търсят варианти,
Коментари Харесай

Защо е-банкирането е за предпочитане

С повишението на таксите клиентите на банките все по-често търсят разновидности, с които да намалят разноските си. Особено обилни поскъпвания има при общоприетите интервенции, осъществявани " на гише "  - изтегляне на суми, нареждане на преводи и др. Банките се стремят да усъвършенстват разноските си за личен състав и офиси и интензивно работят за дигитализация на предлаганите услуги и за ограничение на интервенциите, осъществявани в клонова мрежа, а пандемията даде спомагателен подтик на тази наклонност. 

" Дистанционното банкиране - през компютъра или през смарт телефона, определено е за предпочитане пред обслужването на гише в банков офис. То разрешава сигурен  и бърз достъп до вашите сметки, ръководство на заплащания, инспекция на извлечения и  тъй наречените, освен това когато и да е -  24 часа в денонощието, седем дни в седмицата. И икономисва освен време, само че и пари - при е-банкирането таксите са по-ниски ", коментира Десислава Николова, финансов анализатор в портала MoitePari.bg.  Тя показва, че българите все повече използват различните канали за осъществяване на общоприети банкови интервенции - банките регистрират между 50 и 70% растеж в разплащанията, осъществени през дигитални канали.

Кои банки са с най-ниски такси при онлайн преводи? 

Порталът MoitePari е прегледал цените на банките за физически лица за вътрешнобанкови и за междубанкови транксакции и ето какви са резултатите за най- ниските такси към 16 май.

При превод сред сметки на разнообразни клиенти в една банка, иницииран през, таксата е приблизително е 0.50 лева А  вътрешнобанковите е-преводи сред обособени сметки на еднакъв клиент са без такса.

 При по-често употребяваната алтернатива при осъществяване на разплащания  - междубанков превод, осъществена през е-банкиране, таксата е 0.50 - 1.00 лева.
Източник: segabg.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР